Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Lakossági fórum keretében találkozott a tompaiakkal Bányai Gábor országgyűlési képviselő. Az elmúlt évek fejlődési eredményeit is bemutató rendezvényt a város polgármestere, Véh László nyitotta meg. A városvezető beszámolt az időközi választások óta eltelt másfél év történéseiről és a 2014-es évben várható fejlesztési terveikről.

A polgármester elmondta, több sikeres pályázaton vannak túl és ez 2014-ben csak folytatódni fog. Hamarosan megvalósul egy épületenergetikai beruházás, kiépítik Tompa szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna hálózatát is. A településre hozott pályázati forrás 500-600 millió forint között mozog. Az önkormányzat költségvetése stabil - tette hozzá Véh László.

Bányai Gábor részletes tájékoztatót adott az elmúlt 4 év legfontosabb kormánydöntéseiről. Leszögezte: 2014 sorsdöntő év, amelynek tétje, hogy lezárjuk-e a múltat és talpra áll-e Magyarország? A Gyurcsány kormánytól egy tönkretett országot örököltünk. 2010-re Magyarország a csőd szélére került. 83% államadósság, negyedmillióval több munkanélküli, 7,5%-os gazdasági csökkenés jellemezte hazánkat. Ehhez képest ma Magyarország jobban teljesít. Visszafizettük az IMF-hitelt, 255 ezer új munkahelyet teremtettünk. 

Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje kiemelte: a Fidesz-kormány érdemben segíti a magyar családok megélhetését, hiszen a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően több pénz marad az emberek zsebében Továbbá hangsúlyozta: a magyar föld nemzeti kincs, ezért a kormány az új földtörvény megalkotásával jelentős feltételekhez köti a külföldiek földvásárlását.

Bányai Gábor fontos feladatának tekinti a kistérség jövőjének a megteremtését, a gazdaságfejlesztést és a munkahelyek számának növelését. Úgy gondolja, hogy a megye jó esélyekkel indul a területi versenyben. Ahhoz, hogy az egyes települések fel tudjanak zárkózni, felszámolhassák az elmaradottságot, csak egy modern, komplex szemléletű vidékfejlesztés keretei között lehet majd megoldani. Hozzátette, Bács-Kiskun fejlődésnek indult, hiszen mintegy 35,8 milliárd forint forráskeretet kap tervei megvalósításához.

A képviselő a fórumon megígérte a tompai polgároknak, hogy továbbra is támogatni fogja őket. Abban bízik, hogy a város lakossága az elkövetkezendő években gyarapodni fog, több gyermek születik és így az iskolát is fenn tudják majd tartani. Szeretné, ha a város lakói úgy élhetnének itt, mint a 90-es években, amikor még minden jobban ment. „Ma a jó választás mi vagyunk, mert ha van gazdasági fejlődés, ha van gazdaságfejlesztés, akkor munkahelyek is létrejönnek”- mondta Bányai Gábor. Felhívta a jelenlévők figyelmét, „ne hagyják veszni, amit az elmúlt 4 év alatt keservesen elértünk. Továbbra is segítsenek, hogy folytathassuk. Én azt mondom, Hajrá Tompa, Hajrá magyarok!” - zárta gondolatait a képviselőjelölt.