Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Befejeződött a Kulturális Központ korszerűsítése Bácsalmáson. Az átadásra január 24-én került sor több mint kétszáz, főleg helyi lakos jelenlétében. Az ünnepi köszöntőt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tartotta, majd Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere ismertette az európai uniós támogatással létrehozott épület komplexum megvalósulásának folyamatát, végül az átadást szimbolizálva közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot.

Bányai Gábor elmondta, hogy a 248.530.308 forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében már olyan célkitűzéssel valósult meg, hogy ne csupán látvány beruházás, hanem a gazdasági életet is élénkítő érték keletkezzen. Ezért került a projektbe a piactér rendbehozatala és más kereskedelmi, szórakoztató központ megépítése is. A sokfunkciós épület ideális színtere a közösség építésnek, a kulturális műhelyek működésnek, amelyre nagy szüksége van Bácsalmásnak és a térségnek.

„Higgyenek egy boldogabb jövőben! Fogjuk meg egymás kezét és teremtsük meg itt Dél-Bácskában azt a gazdasági-kulturális közeget, amelyben gyermekeinknek érdemes lesz visszajönni – mondta. Ez a mai egy fontos lépés és ígérem lesz folytatása. A megújult művelődési központ szinte hivalkodva ösztönzi a körülötte lévő intézményeket, iskolákat, hogy fiataljaikkal betérjenek és megtöltsék programokkal ezt a házat. Hogy ismereteikkel, produkcióikkal behívják a világot megismerni kultúránkat és árasszák magukból a külvilágnak a hagyományokkal teli tudást, amit a bácsalmási emberek képviselnek. Kultúrájában él a nemzet és régóta megérdemelt színterét kapta meg méltó formában most Bácsalmás” – mondta a közgyűlés elnöke.

Bányai Gábor gratulált a megvalósult létesítmény kivitelezéséhez, amelyben számos helyi vállalkozó bizonyította, hogy képesek európai színvonalú minőségi munkát végezni. Kiemelte Németh Balázs polgármester aktivitását, hogy az időbeni, tervek szerinti megvalósulás ütemesen haladt.

Németh Balázs polgármester elmondta, hogy a beruházás segíti a gazdasági, közösségi, és a városi funkciók erősítését, amely Bácsalmás fejlődésében elengedhetetlen. Prezentációjával bemutatta a közönségnek a megvalósulás fázisait.  Megköszönte a közgyűlés elnökének, hogy sokszor segített az éppen aktuális nehézségek leküzdésében.

Ezt követően Bergmann János apát és Tóth Árpád református lelkész megszentelte és megáldotta a létesítményt, majd a kulturális műsorban fellépett Zekéné Konkoly Zsuzsanna (ének), a Danubia Bátyai Ifjúsági Fúvószenekar, a Nagybaracskai Danubia Ifjúsági Táncegyüttes, Pestality Bianka és Szendrődi József táncospár valamint a Sundance Danubia Tánccsoport. A műsort követően polgármesteri idegenvezetéssel ismerkedtek meg a jelenlévők a megújult művelődési központtal.

további képek Bányai Gábor facebook oldalán:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.653858761319040.1073741837.551672728204311&type=1

Fidesz Sajtó Kiskunhalas