Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas
A kiskunhalasi Semmelweis-kórházban a Semmelweis nap alkalmából átadták az idei városi díjakat és kórházi elismeréseket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen köszöntötte az egészségügyben dolgozókat és adott át miniszteri elismeréseket.

Balog Zoltán a pesti Vigadóban mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta: az egészségügy nem csak finanszírozási, gyógyszerellátási, műszerezettségi vagy az életpályáról szóló kérdés. Ha elvész belőle az emberi tényező, nem lesz sikeres az egészségügy, nem lesz olyan, amilyet az ország polgárai megérdemelnek. Az emberi erőforrások minisztere szerint a hazai egészségügy színvonalát akkor lehet fenntartani, ha jelen van benne az ott dolgozókat jellemző önfeláldozás is, de az sem mindegy, milyen eszközök állnak rendelkezésre, miként működik az ellátórendszer.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a kormány szeretné folytatni a korábbi kormányzati ciklusban megkezdett munkát és olyan életpályát szeretne kidolgozni, ami biztos és kiszámítható jövőt teremt az egészségügyi dolgozóknak.

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjat adott át Dr. Urfi László, a Kiskunhalasi Semmelweis Halasi Kórház főorvosa részére.

Dr. Nagy András korábban Budapesten a Köztársasági Elnök – Magyar Ezüst Érdemkeresztje kitüntetést vehette át. A Kiskunhalasi Semmelweis-kórház szülészeti részlegének 20 fős kollektíváját a Magyar Ápolási Egyesület javaslata alapján külön Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.

forrás: halasmedia.hu

Teljes cikk: http://halasmedia.hu/index.php/online-hirek/koezelet/12501-miniszteri-es-varosi-kituentetesek-a-semmelweis-napon-video