Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Hajóson tartott lakossági fórumot január utolsó napján Bányai Gábor, Bács-Kiskun Megye 5. számú választó kerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje. A kora esti órákban mintegy 50 hajósi lakos látogatott el a rendezvényre, ahol Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester köszöntötte a megjelenteket és a megyei elnököt. Bányai Gábor prezentációval alátámasztott előadásában a 2010-ben Orbán kabinetre hagyott katasztrofális morális társadalmi és gazdasági hagyatékot vázolta fel, amit a szocialista-liberális kormányok 8 éves „összefogása” eredményezett. Ennek felszámolása óriási energiákat emésztett fel. Az óriási feladat megoldását, a romeltakarítást, az államcsőd elkerülését az emberek terheinek növelése nélkül valósította meg a Fidesz kormány.

„A számok minket igazolnak. A legfontosabb mutatókban, mint az államadósság, az államháztartási hiány, a túlzott deficiteljárás megszűnése, a gazdasági növekedés, a munkanélküliség csökkenése, a foglalkoztatottság növelése bennünket igazol. Mindezt a közbiztonság megszilárdításával párhuzamosan tettük.  Az eladósodottságunk nem csak állami, hanem egyéni szinten is kimagasló mértéket öltött. Az Orbán kormány volt az, ami számos módon, eredményesen próbált segíteni a megtévesztett devizaadósoknak. A közgazdasági tankönyvekben kevésbé ismert eszközöket használtunk, de a nemzetközi gazdasági élet ma is tartó nehézségeinek megoldására a saját jól felfogott magyar érdekeinket helyeztük előtérbe a nemzetközi tőke szorításával szemben. A Fidesz-KDNP 2/3-os, elsöprő fölénnyel történt megválasztása 2010-ben éppen e magyar érdekek figyelmen kívül hagyásának ellentételezésére született. Mi meghallottuk és megértettük a választók akaratát és ezt tesszük a jövőben is” – mondta.

Bányai Gábor a folytatásban azt kérte a hallgatóságtól, hogy gondolják végig április 6-án a választási urna előtt, hogy vissza akarnak-e térni a magyarok életét megrontó, már leszerepelt, korrupt balliberális társadalmi, gazdasági berendezkedéshez vagy a 2010-ben megkezdett nemzeti együttműködésen alapuló felemelkedésre szavaznak. Ehhez segítségül felsorolta és kifejtette azon Fidesz-KDNP kormányzati intézkedéseket, amelyek a családok jobblétét, a vállalkozni akaró emberek támogatását, a munkaalapú társadalom megerősítését, a fiatalok hatékonyabb oktatását, a szociális biztonság fokozatos erősítését célozták. Kijelentette, hogy a megkezdett rezsicsökkentés folytatását tervezi a Fidesz-KDNP. Hangsúlyozta a képviselőjelölt, hogy hazánk költségvetésének javítására továbbra is több áldozatot várnak azon gazdasági szereplőktől, akik extraprofitra tesznek szert.

A fórum befejezéseként kifejezetten Hajós és a térség eddigi fejlesztéseivel és távolabbi kilátásainak lehetőségeivel foglalkozott Bányai Gábor. Régi vágya az itt élőknek az 54-es utat városukkal összekötő szakasz felújítása. Erre nem volt lehetőség forrás hiányában az elmúlt években. „Igaz nem is az akkori választó kerület képviselője voltam, de talán láthatják, hogy az utóbbi években, térségben elvégzett több mint 100 km-es útfelújítások szorgalmazójaként elkötelezett vagyok a témában. Megválasztásom esetén a következő ciklusban részemről prioritást fog élvezni a bekötő út problémájának megoldása.”

Bányai Gábor ezután kérdésekre adott lehetőséget. Ebben a baloldalt érintő kemény bírálatait kérte számon egy jelenlévő, amit ismét tényekkel támasztott alá a jelölt. Ugyanakkor többen elismerésüket fejezték ki a „cselekvő” képviselő és megyei elnöknek. 

 

Fidesz Sajtó Kiskunhalas