Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Farkas Dániel (1. sz. választókerület)
 

Szegeden született 1988-ban, ekkor még szüleivel a csongrádi megyeszékhelyen éltek. Nem sokkal ezután édesapját a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságra helyezték, így a család Kiskunhalasra költözött, Dániel pedig a húgával együtt itt nőtt fel. A Felsővárosi Általános Iskolában tanult, majd a Bibó István Gimnáziumban 2007-ben érettségizett. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kezdte meg, ahol 2010-ben történelem alapszakos bölcsész diplomát szerzett. 2013 januárjában okleveles történelem- és földrajztanár mesterszakos diplomával zárta a szegedi iskolai éveket.

 

Rövid ideig Harkakötöny Község Önkormányzatánál dolgozott, majd 2013 márciusától a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója volt. A 2014-es önkormányzati választásokon Kiskunhalas 1. sz. választókerületében szerzett képviselői mandátumot, majd az újonnan felállt képviselő-testület Kiskunhalas Város alpolgármesterének választotta meg. Tagja a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának, illetve az Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsnak. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Intézményi Tanácsának elnöke.

 

A helyi közéletbe fiatalon, már 2006-ban bekapcsolódott, s belépett a Fidesz, illetve a Fidelitas kiskunhalasi szervezetébe. A helyi Fidesz alapszervezetében 2008 óta alelnöki tisztséget tölt be, míg a Fidelitas Kiskunhalasi Csoportjának 2011 óta elnöke, továbbá 2013-tól az ifjúsági szervezet Bács-Kiskun Megyei Választmányának alelnöke. Barátaival 2008-ban megalapította a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesületet, amelyet a szervezet elnökeként vezet alakulása óta. Folyamatos közösségi munkáját elsősorban az ifjúság körében végezte, a Fidesz helyi szervezetének elnökségi tagjaként is aktív közéleti szerepet vállal. 2010-től 2014 áprilisáig kuratóriumi tagja a Kiskunhalas Város Sportjáért Közalapítványnak. Nős, szabadidejében sportol, kedvence a labdarúgás.

 

KÖRZETADATOK

 

Keressen facebookon is: https://www.facebook.com/daniel.farkas.142?fref=ts

web: farkasdaniel.halasifidesz.hu

E-mail: farkasdaniel@fidesz.hu

Telefon: 30/971-86-79