Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Megnyílt az új Falugazdász Központ Kiskunhalason, amely az Eötvös utca 4. szám alatt kapta meg kulturáltan berendezett, komfortos hivatalát. A délelőtt 11 órakor kezdődő megnyitón Csanádi Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Gyovai István, Kiskunhalas polgármestere mondtak beszédet.

Bányai Gábor szerint a megújult irodával és feladatrendszerrel több és jobb lehetőség nyílik a térség gazdáinak tájékoztatására, segítésére, hivatalos ügyeinek intézésére. Hitet tett amellett az országgyűlési képviselő, hogy sokat kell dolgozni a hivatalnak azért, hogy a hagyományoknak megfelelően visszanyerje fajsúlyos térségi szerepét a mezőgazdasági ágazat. Reményét fejezte ki, hogy az öt falugazdász munkatárs és szakértőik lendületet visznek az idetartozó 11 település 3 000 gazdájának szakmai fejlesztésébe.

Szabó Imre vezető falugazdász Csanádi Lajostól átvette a falugazdász központ jelképes kulcsát.  Kijelentette, hogy nagy forgalom várható az elkövetkező hetekben, hiszen április 15 és május 15 között kell a terület alapú támogatások kérelmeit benyújtani a gazdáknak. A kulcsátadást követően a vendégeket körbe vezették az irodák megtekintésére.