Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

megemlékezés

Árpád-házi Szent Erzsébetre és az ő cselekedeteire emlékeztek szerda este a szentről elnevezett téren a halasi emberek. A képviselő-testület tagjai az est során misén vettek részt, majd 70 kilogramm kenyeret osztottak szét a rászorulók között.

2014. július 28-án, hétfőn délután 5 órakor az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület rövid megemlékezést tart a Semmelweis-kórház közelében álló Erdélyi Csillagok Fájánál Nyirő József születésének 125. évfordulója alkalmából. A rendezvényen az író műveiből hangoznak el részletek, majd a székely himnuszt is felcsendül. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Megemlékezés lesz július 28-án, 18 órától a Hősök szobránál a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Emlékműsorral, ökumenikus áldással és koszorúzással hívják fel a figyelmet a szervezők a több millió ember halálát okozó világégés 100. évfordulójára. 

Kiskunhalasról, Bács megyéből is nagyon hiányoznak azok a családok, akik a gerincét adták a vidéki társadalomnak, de elüldözték birtokaikról, földjeikről, az akkori munkás-paraszt osztály fő ellenségének kiáltották ki őket – hangoztatta Bányai Gábor országgyűlési képviselő vasárnap, Kiskunhalason a Művelődési Házban tartott városi megemlékezésen.

Kiskunhalason a Bethlen Gábor téren emelt 56-os kopjafa emlékhelyénél, nagyszámú részt vevő kíséretében emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól február 25-én 17 óra kezdettel. A Vári Szabó István Szakközépiskola tanulói által előadott műsort követően Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tartott beszédet. A megemlékezés végén városi vezetők, intézmények, civil szervezetek képviselői és magánszemélyek helyeztek el koszorúkat, virágokat és mécseseket a kopjafánál.

Oldalak