Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Kiskunhalas

A Fidelitas Kiskunhalasi Csoportja gyűjtést szervez a Bernáth Lajos Kollégiumban élő rászoruló gyermekeknek és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Gyermekosztályának javára.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kezdeményezésére jött létre, az új önkormányzati ciklus első polgármesteri-képviselői találkozója, melyre a választókerület megválasztott polgármesterei voltak hivatalosak. A találkozón a jövőbeni közös célokon, a választókerület településeit érintő közös munkán és együttműködésen túl több fontos téma is napirendre került, melyet előadások kísértek. A jövőben több hasonló találkozó is várható.

Új vezetőt választott a halasi kistérség. A halasi városházán gyűltek össze a térség kilenc településének polgármesterei. Az első napirendi pont a Társulási Tanács elnökének megválasztása volt. A települések vezetői megtartották a hagyományt és ezúttal is halasi elnököt választottak.

2014. október 22-én szerdán ünnepélyes keretek között megalakult az új képviselő-testület Kiskunhalason. A Városháza díszterme zsúfolásig megtelt rokonokkal, segítőkkel és szimpatizánsokkal, így többen már csak a díszterem mellett kihelyezett tv-n tudták követni az eseményeket.

Képviselőcsoportot alapított a Fidesz-KDNP Kiskunhalas mind a 10 egyéni körzetében települési képviselőnek választott politikusa. Az ülésen dr. Skribanek Zoltánt frakcióvezetőnek választották a képviselők.

„Tisztelt kiskunhalasiak! Vasárnap nem a Fidesz-KDNP helyi szervezete győzött elsősorban, hanem a kiskunhalasi szavazók" - olvasható Fülöp Róbert polgármester levelében, melynek teljes szövegea cikkben olvasható.

Mind a 10 körzetben és a polgármesteri székért folytatott választási küzdelemben is a FIDESZ-KDNP jelöltjei kerültek ki győztesen az október 12-i választásokon, így a Rendszerváltás óta először vezetheti a várost 5 éven keresztül jobboldali polgármester, meggyőző többséggel. A cikkben körzetenként is megismerheti a vasárnapi választások eredményeit.

Köszönjük a bizalmat!

Kiskunhalas szempontjából szimbolikus helyen tartotta október 12. előtti, utolsó sajtótájékoztatóját pénteken délelőtt a Fidesz-KDNP jelölti csapata a Halasthermál Kft. strandjának területén. A tájékoztatón Fülöp Róbert, a pártszövetség polgármesterjelöltje köszöntötte a sajtó munkatársait. 

Kedden este zsúfolásig megtelt a Kiskunhalasi Művelődési Központ nagyterme, ahol közel kétszázan vettek részt Fülöp Róbert polgármesterjelölt és Bányai Gábor országgyűlési képviselő meghívására az érdeklődők, hogy a fórum vendégét Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, Debrecen polgármesterét meghallgassák.

2014. szeptember 30-án 19 órától
a Művelődési Központban (Sétáló u. 8.)

Vendégünk:
KÓSA LAJOS
a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ügyvezető alelnöke
Debrecen polgármestere

2014. szeptember 25-én 10 órakor a Malom panzióban tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP Kiskunhalasi Szervezetének választási csapatából Fülöp Róbert polgármesterjelölt, Farkas Dániel és Gyöngyi László képviselőjelöltek.

Szeptember13-án került sor Kiskunhalasi Művelődési Központban a Halas és Környéke Gazdakör hagyományos szüreti gazdafórumára. A fórumon Dr. Visti József a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és Pesti Csaba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Stratégiai és Szolgáltatásfejlesztési igazgatója tartott előadást a mezőgazdaság jelenéről Magyarországon és Uniós viszonylatban, valamint a 2015-től életbe lépő új agrártámogatási rendszerekről.

A Fidesz-KDNP kiskunhalasi képviselőjelöltjei és Fülöp Róbert, a szövetség polgármesterjelöltje is elkötelezett a szervezet „Kiskunhalas, a térség központja” című programja megvalósításában, amelyben a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok kiemelt támogatása célként fogalmazódik meg.

Van megoldás arra, hogy gyermekeink ne kényszerüljenek külföldön megélhetésre lelni – hangzott el a Fidesz-KDNP szövetség sajtótájékoztatóján. Böröcz László, a Fidelitas alelnöke a fórumon elmondta: 130 tagjuk vesz részt az önkormányzati munkában. Húszan – köztük a halasi alpolgármester, Fülöp Róbert – most az őszi polgármester-választásra is jó eséllyel készülnek.

Augusztus utolsó hetén jelent meg a Fidesz Kiskunhalasi szervezetének első Önkormányzati választási lapja, mellyel csütörtöki napon találkozhatott elsőként minden Kiskunhalasi választópolgár a postaládájában. Első lapszámunkban a Fidesz és a KDNP közös polgármesterjelöltjét és körzeti képviselőjelöltjeit ismerhetik meg, továbbá Bányai Gábor országgyűlési képviselő ajánlását olvashatják.

A mai napon mi is részt vettünk a Sóstó Családi Napon, ahol a számos családias és vidám program mellett, több mint 30 csapat nevezett a Halászléfőző versenyre. A Kiskunhalasi Fidesz két bográccsal is megmérettette magát. A nap folyamán több százan látogatták meg sátrunkat, ahol a baráti beszélgetések mellett az elkészült két bogrács halászlé szinte pillanatok alatt elfogyott. Gratulálunk a szervezőknek a kiváló programokhoz! 

  Fülöp Róbert, a Fidesz-KDNP kiskunhalasi polgármesterjelöltje, a helyi szervezet elnökségének kíséretében augusztus 26-án reggel átnyújtotta Dr. Ferenczi Mária jegyzőnek a jelölésekhez szükséges ajánlóíveket. Az „Egyéni jelölt bejelentése a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán” című dokumentumon szereplő szükséges ajánlások dupláját (640 db-ot) regisztrálta egy nap alatt a Fidesz kampánycsapata.

A Fidesz-KDNP helyi szervezete hétfőn délután 2 órakor, a Kiskunhalasi Művelődési Központ színháztermében mutatta be hivatalosan a sajtónak és a szimpatizánsoknak képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét. A pártszövetség már korábban ismertetett vállalkozó szellemű vezetésben hisz a város jövőjét illetően. Ennek megfelelően Fülöp Róbertet – a jelenlegi alpolgármestert - indítják polgármesternek és valamennyi választókerületben állítottak jelöltet.

Szavazzunk az utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország közös díjára az adott hónapban legeredményesebb, illetve arra legérdemesebb utánpótlás-nevelő műhely számára. Július hónapban a legjobban teljesítő 5 utánpótlás csapat közé bekerült a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület úszó szakosztálya is, így méltán indul "A hónap műhelye" díjért.

Sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra Nagy Ernő, a FIDESZ kiskunhalasi polgármesterjelöltjének visszalépését a helyi pártszervezet vezetése hétfőn 13 órakor, Kiskunhalason, a FIDESZ kampányközpontjában. Skribanek Zoltán elnök egyben bejelentette, hogy ifj. Fülöp Róbertet, jelenlegi alpolgármestert jelölték Kiskunhalas polgármesterjelöltjének, akit az augusztus 3-án megtartott jelölőgyűlésen megjelentek egyhangúan támogattak.

Nem tartozik a legismertebb közszereplők közé, de egynémely gyakran látott arccal szemben eddigi szerepvállalásai mind a közjó lelkiismeretes szolgálatában fogantak – pártpolitikai elfogultság nélkül. Kuris István László azon fiatalemberek sorát gyarapítja, akik valóban e szó: a szolgálat égisze alatt cselekszenek munkában, civil posztjukon és a közéletben. Most, hogy a halasi képviselő-testület tagja lett, kíváncsiak voltunk rá, mi mozgatja a szálakat az életében.

2014. július 28-án, hétfőn délután 5 órakor az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület rövid megemlékezést tart a Semmelweis-kórház közelében álló Erdélyi Csillagok Fájánál Nyirő József születésének 125. évfordulója alkalmából. A rendezvényen az író műveiből hangoznak el részletek, majd a székely himnuszt is felcsendül. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Megemlékezés lesz július 28-án, 18 órától a Hősök szobránál a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Emlékműsorral, ökumenikus áldással és koszorúzással hívják fel a figyelmet a szervezők a több millió ember halálát okozó világégés 100. évfordulójára. 

Áder János köztársasági elnök október 12-ére tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását, ez pedig azt jelenti, hogy ugyanezen a napon lesz a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása is. A helyi képviselőket és polgármestereket októberben már öt évre választjuk meg.

Fülöp Róbert alpolgármester hétfő délután a halasi uszodában edzés előtt köszöntötte a Hollandiában másfél hete 200 méteres pillangóúszásban Európa-bajnoki címet szerző Juhász Adélt és edzőjét Novotny Attilát. Az újdonsült ifjúsági Európa-bajnok most kezdte edzéseit Kiskunhalason, mivel a múlt héten, Budapesten a felnőtt magyar bajnokságon próbált szerencsét.

A képviselői mandátumáról lemondott Pajor Kálmán helyét a Fidesz-KDNP döntése alapján Kuris István László veszi át. Megbízólevelét 2014. július 14-én hétfőn délután vette át Mezei Jánostól a Helyi Választási Bizottság elnökétől. Az új képviselő a következő testületi ülésen teszi le az esküt.

A kiskunhalasi Semmelweis-kórházban a Semmelweis nap alkalmából átadták az idei városi díjakat és kórházi elismeréseket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen köszöntötte az egészségügyben dolgozókat és adott át miniszteri elismeréseket.

Mint ismeretes előző hónapban Pajor Kálmán a Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnökségének átvétele okán, önként lemondott képviselői mandátumáról. A döntés szerint Kuris István László követi őt a testületben.

Ötmillió forintot szavazott meg a halasi képviselő-testület a templomkert felújításához. Közben gőzerővel dolgoznak a szakemberek a templom szigetelésén és hamarosan elkészül az új sétány, valamint a mozgássérült-feljáró is.
 
Közel nyolcvanmillió forintos beruházás keretében szépül az alsóvárosi római katolikus templom és környezete. Az évek óta tervezett beruházás most önerőből valósul meg. A patinás épület szigetelését is megoldják majd, e mellett a sétány, valamint a templomkert is komoly változásokon megy keresztül.

Kiskunhalasról, Bács megyéből is nagyon hiányoznak azok a családok, akik a gerincét adták a vidéki társadalomnak, de elüldözték birtokaikról, földjeikről, az akkori munkás-paraszt osztály fő ellenségének kiáltották ki őket – hangoztatta Bányai Gábor országgyűlési képviselő vasárnap, Kiskunhalason a Művelődési Házban tartott városi megemlékezésen.

Oldalak