Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

Bács-Kiskun Megye

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kezdeményezésére jött létre, az új önkormányzati ciklus első polgármesteri-képviselői találkozója, melyre a választókerület megválasztott polgármesterei voltak hivatalosak. A találkozón a jövőbeni közös célokon, a választókerület településeit érintő közös munkán és együttműködésen túl több fontos téma is napirendre került, melyet előadások kísértek. A jövőben több hasonló találkozó is várható.

Új kormánymegbízottja van a térségnek. A kormányfő Bács megyében július elsejei hatállyal Kovács Ernőt nevezte ki. Kovács Ernő Tiszakécske polgármestere, ám az új feladata miatt le kell mondania erről a tisztségéről.

A Fidesz-KDNP 1167 településen indít polgármester-jelöltet az őszi önkormányzati választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján, a párt országos választmányának ülését követően. Mint elhangzott, Bács-Kiskun megyében Rideg László a megyei közgyűlés elnökjelöltje.

Életet lehelni a vidékbe! Ez volt a mottója a március 29-én átadott új Faddikor üzemegységnek. Faddi János 1994-ben indult vállalkozása tipikus példája a tenni, alkotni akaró vállalkozói szellem érvényesülésének, amely március 29-én újabb állomásához érkezett, a több mint 1000 négyzetméteres, hat mozgódaruval megépített üzemcsarnok beüzemelésével. 

Március 28-án 14 órakor tartották Kunfehértón a község szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése néven futó projekt alapcső letételét a Művelődési ház előtt. Kunfehértó polgármestere, Harnóczi Sándor köszöntötte először a megjelenteket, majd Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Magyarország első alacsony energiafelhasználású aszfalttal készült útszakasza épül Soltvadkert és Kecel között. 2014. március 26-án, Újságírói Útépítő Nap - Debütált a zöld aszfalt címmel mutatta be munka közben a Duna Aszfalt Kft. a Soltvadkert és Kecel közötti útszakasz felújítását, a környezet barát útépítés demonstrálásával. A 6.7 kilométeres útfelújítás nagymértékben javítja majd a forgalmas, 54-es út ezen szakaszának biztonságát. A látványos tájékoztató vendégei voltak, többek között Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke és Font Sándor, országgyűlési képviselő, megyei útügyi biztos.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is jelen volt a kiskunhalasi Semmelweis Kórház új épületrészének hivatalos átadásán. A mintegy három milliárd forintos uniós pályázatból korszerűsített, közel százötvenezer beteg gyógyításáért felelős intézmény életében mérföldkőnek számít a lezárult beruházás, mely nem az utolsó a kórház életében, hiszen a jelenlévő állami és intézményvezetők a fejlesztés folytatásáról biztosították a kórházigazgatást.

Jó ütemben haladnak Szeged – Röszke – Horgos – Szabadka – Csikéria - Bácsalmás-Baja vasútvonal felújításának, újra kiépítésének előkészületei. A térség tömegközlekedésében nagyszabású előrelépést jelentő projekt tájékoztatóját tartották meg Bácsalmáson 2014. március 3-án, a megújult művelődési házban. A rendezvényen részt vett Pásztor István, a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőházának elnöke, Bányai Gábor a Bács-Kiskun megyei és Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökei valamint a meghívott közreműködődő szervezetek, érintett önkormányzatok képviselői.

Huszta István, Balotaszállás polgármestere üdvözölte Bányai Gábort, a Bács 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltjét, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét hétfőn este a Balotaszálláson tartott lakossági fórumon. A településfő elmondta, abban bízik, hogy Bányai Gábor a jelenlegi országgyűlési képviselőségét továbbra is fenntartja, és nem felejti el a térséget, mint ahogy eddig sem tette a választókerületével. Huszta István szeretné, ha Balotaszállásra a következő ciklusban minél több fejlesztési forrás érkezne, ebben kérte az elnök közbenjárását. Majd a képviselő úr átadta a polgármesternek az adósságátvállalásról szóló miniszterelnökségi bizonyságlevelet. Ebben a dokumentumban mintegy 60 millió forintnyi összeg szerepelt.

A március 10-én este, Balotaszálláson tartott lakossági fórum előtt Bányai Gábor látogatást tett a Rolló Kft.-nél, amely a térség legnagyobb foglalkoztatója és az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül. A Rolló Kft. 1993 óta működő, magyar tulajdonban lévő vállalat, amely PVC feldolgozással, azon belül pedig elsősorban PVC extrudálással. A cég tulajdonos ügyvezetője, Rajmond Attila fogadta Bányai Gábort, aki Csóti Zsolt cégvezetővel együtt ment végig a cég főbb üzemegységeken.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében történt kerekasztal beszélgetés Jánoshalmi Művelődési Központban, mintegy 200 érdeklődő előtt március 6-án este. Lanczendorfer Erzsébet, a szervező győri KÉSZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte az előadó vendégeket, Fodor Csaba politológust, Fónagy Jánost, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárát és Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterét. Mások mellett külön köszöntötte Bányai Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét, országgyűlési képviselőt. Az elnök asszony felvezetőjében kiemelte Bányai Gábor képviselői érdemeit és kérte a megjelenteket, hogy április 6-án a térség és az ország érdekében szavazatukkal erősítsék az országgyűlési mandátum elnyerésében.

Március 4-én este Harkakötönyben tartott lakossági fórumot közel félszáz lakosnak Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei 5-ös számú választási körzet FIDESZ-KDNP pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje. Brassó Imre Albert polgármester köszöntötte Bányai Gábort, amelyben kiemelte, hogy rendszeres látogatója volt az elmúlt években Harkakötönynek. „Különösen akkor éreztük segítő figyelmét, amikor 3-4 éve, valóban nagy bajban volt településünk a mostoha időjárás miatt bekövetkezett belvizek miatt. A megyei közgyűlés elnökeként többször ellátogatott községünkbe és minden felvetésünkre pozitív hozzáállást tapasztaltunk. Hiszem, hogy a mai fórumon is igazolja, hogy érdemes mellé állni.”

Mintegy 50 választópolgár fogadta Bányai Gábor FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltet, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét hétfő este a kunfehértói Művelődési Házban. A lakossági fórumon jelen volt Juhász-Vedresné Szabó Ibolya helyi Fidesz elnök és a község polgármestere is, Harnóczi Sándor. A képviselő beszéde előtt egy miniszterelnökségi bizonyságlevelet adott át Kunfehértó polgármesterének, amely azt igazolta, hogy az önkormányzat adóssága teljes mértékben eltűnt.

Bensőséges hangulatú lakossági fórumot tartott február 27-én este 6 órai kezdettel Bányai Gábor a Bács-Kiskun Megyei 5-ös számú választási körzet, FIDESZ-KDNP pártszövetség országgyűlési képviselőjelöltje. Az együttműködő hangvétel alapját Kispál István polgármester a fórum elején megteremtette azzal, hogy Bányai Gáborral a település és a térség érdekében tett közös munkájukat felvázolta, amelynek a település valamennyi lakója hasznát vette. Egyben reményét fejezte ki, hogy mint megyei közgyűlés elnök, és mint a munkáját országgyűlési képviselőként folytató Bányai Gábor továbbra is támogatja Kisszállás fejlődési törekvéseit.

Szvétek Lajos Róbert, Kéleshalma polgármestere köszöntötte Bányai Gábor országgyűlési képviselő jelöltet, aki mint elmondta, polgármesteri megválasztásakor független jelöltként indult. Annak ellenére, hogy nem kíván egy párt mellett sem kiállni, fontosnak tartja, hogy a választások előtt megismertessék az emberekkel a képviselőjelölteket és programjaikat. Hozzátette, támogatja Bányai Gábort, hiszen az elmúlt 8 év alatt sokat bizonyított már. Mindenkihez van egy jó szava, próbál segíteni a térségnek. Beszámolt a településfő arról is, hogy az elmúlt 3,5 évben több, mint 150 millió forintnyi pályázati pénz érkezett Kéleshalomra. Kiemelte, ehhez az összeghez nagyrészt az elnök úr segítségével sikerült hozzájutni. Majd sok sikert kívánt Bányai Gábor további munkájához, valamint a választásokhoz való szerepléséhez.

Közel ötvenen látogattak el Pirtón arra a lakossági fórumra, amelynek vendége Bányai Gábor országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnök és immár hivatalosan is az 5. számú (kiskunhalasi) választókerület FIDESZ-KDNP színeiben induló, bejegyezett országgyűlési képviselőjelöltje volt. Nagy Ferenc, Pirtó polgármestere köszöntötte Bányai Gábort a település művelődési házában és kérte meg tájékoztatójának megtartására.

Visnyei Miklós polgármester és Török Ferenc zsanai Fidesz elnök köszöntötték Bányai Gábort, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének képviselőjelöltjét a szerda esti lakossági fórumon. A település vezetője beszédében hangsúlyozta: a helyben már évek óta megyei közgyűlési elnökként sokat tevő Bányai Gábor bizonyított vezetői teljesítményével, térségi érdekérvényesítő képességével és mint bácskai gyerek tisztában van azzal is, hogy a környéken melyek azok a problémák, melyek megoldásra várnak.

2014. február 19-én, valamivel fél kilenc után, a kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében Bányai Gábor, Bács-Kiskun megye 5. számú választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje a körzetben elsőként adta át az aláírt ajánlóíveket. A jelölt összesen 400 ívet adott át, amelynek valamennyi rovatát kitöltötték az aláírók, ami azt jelenti, hogy mindössze egy nap leforgása alatt 3200 aláírást gyűjtött Bányai Gábor és csapata. Mint ismert, a jelöltséghez 500 hiteles aláírás szükséges, amit a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje messze túlteljesített. 

Aki szeretné jelölni Bányai Gábort országgyűlési képviselőjelöltnek, megteheti irodáinkban, hétköznapokon és hétvégén egyaránt, illetve választókerületünk minden településén aktivistáinknál, valamint fórumainkon.

Nem véletlen, hogy Mélykút lakossága szép számban volt kíváncsi Bányai Gábor jelenlegi országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnök és országgyűlési képviselőjelölt lakossági fórumára pénteken este. A város földrajzi fekvése, a magyar-szerb határ közelsége, a délvidék közúti közlekedésben elfoglalt helyzete miatt sok lehetőség kínál előnyöket és megoldandó feladatokat Mélykút számára. Kovács Tamás polgármester a Béke Étteremben összegyűlt, mintegy 100 fős hallgatóság előtt vezette fel Bányai Gábor prezentációval kísért előadását, aki közel egy órában foglalta össze az országos és a térségi közéletet foglalkoztató kérdésköröket. A Fidesz-KDNP szövetség 4 éves országmentő eredményei mellett, a közelgő választás fő tétjeként hangsúlyozta a 2002-2010 között regnáló szocialista ámokfutás visszatérésének megakadályozását.

Zsúfolásig megtelt a kiskunhalasi mozi terme, sokan végigállták Soltész Miklós szociális és család-ügyekért felelős államtitkár közel egy órás előadását.

Bács – Kiskun megye első embereként is jól ismeri az itt élők gondjait, örömeit, képviselő-jelöltként még közelebb kerül a lakossághoz, melynek jó példái a hetekben zajló fórumok, ahol Bányai Gábor sok megerősítést kap, ugyanakkor a megoldásra váró feladatokat sem rejtik véka alá az emberek.

Nem a beszéd számít, hanem a tettek! - ez volt a mottója a február 5-én este tartott kunbajai lakossági fórumnak. Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, a megyei közgyűlés elnökét Franzné Lakner Éva polgármester és Patocskai Tibor, a Fidesz helyi elnöke fogadták.

Császártöltésen a Teleházban, nevéhez is hűen, valóban tele házban üdvözölte Frick József polgármester a képviselőt. Hosszan méltatta az elnök eddigi érdemeit és azt hangsúlyozta, hogy Bányai Gábor az a képviselő, aki higgadt, korrekt és egyenes politizálással tevékenykedik és kézzel fogható eredményeket tud felmutatni.

 

A Jánoshalma – Mélykút Ivóvízminőség-javító Projekt ünnepélyes nyitórendezvényét tartották február 7-én délelőtt Mélykúton a Béke étteremben. A nyitórendezvényen a projektben érdekelt közreműködő szervezetek mellett jánoshalmi és mélykúti lakosok is résztvettek.  Bácsalmás, Tataháza, Pirtó, Tázlár, Mélykút, Jánoshalma települések esetében most indulnak vagy folynak ezek a programok. Még további településeink is elkezdik idén az ivóvízjavító beruházásaikat.

Tisztelettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2014. február 12-én, szerdán 18 órakor Kiskunhalason a Bethlen Gábor téren a Halasi Moziba, ahol a következő lakossági fórumon Soltész Miklós államtitkár a vendégünk!

Bácsszőlősiekkel találkozott Bányai Gábor, a Fidesz-KDNP Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje. A művelődési házban tartott fórumon a házigazda, Szarvas Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket. A település vezetője kiemelte Bányai Gáborral való jó kapcsolatát, aki mind országgyűlési képviselő, mind a Megyei Közgyűlés elnökeként komoly segítséget nyújtott Bácsszőlősnek az elmúlt években. Ezt a szintén jelenlevő, ma már nyugdíjas polgármester, Mondovits Mihály is megerősítette: Bányai Gábor volt az egyetlen, aki segítette őket és a községet.

Hajóson tartott lakossági fórumot január utolsó napján Bányai Gábor, Bács-Kiskun Megye 5. számú választó kerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje. A kora esti órákban mintegy 50 hajósi lakos látogatott el a rendezvényre, ahol Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester köszöntötte a megjelenteket és a megyei elnököt. Bányai Gábor prezentációval alátámasztott előadásában a 2010-ben Orbán kabinetre hagyott katasztrofális morális társadalmi és gazdasági hagyatékot vázolta fel, amit a szocialista-liberális kormányok 8 éves „összefogása” eredményezett. Ennek felszámolása óriási energiákat emésztett fel. Az óriási feladat megoldását, a romeltakarítást, az államcsőd elkerülését az emberek terheinek növelése nélkül valósította meg a Fidesz kormány.

Befejeződött a Kulturális Központ korszerűsítése Bácsalmáson. Az átadásra január 24-én került sor több mint kétszáz, főleg helyi lakos jelenlétében. Az ünnepi köszöntőt Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tartotta, majd Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere ismertette az európai uniós támogatással létrehozott épület komplexum megvalósulásának folyamatát, végül az átadást szimbolizálva közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot.

Hihetetlen fordulatok közepette alakult ki a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület által második alkalommal kiírt kupa sorrendje. A Kiskunhalasi Szilády RFC nagyon jól jött ki ezekből az izgalmakból, igaz Molnár Barna gólja kellett leginkább a második helyhez.

Oldalak