Fidesz-KDNP frakció Kiskunhalas

április 2014

Megnyílt az új Falugazdász Központ Kiskunhalason, amely az Eötvös utca 4. szám alatt kapta meg kulturáltan berendezett, komfortos hivatalát. A délelőtt 11 órakor kezdődő megnyitón Csanádi Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Gyovai István, Kiskunhalas polgármestere mondtak beszédet.

Családias, bensőséges hangulatú gépátadás történt április 3-án, a Kiskunhalas közelében található Füzespuszta egyik gazdaságában. Juhász József gazdálkodó és párja Erzsébet asszony vette át Bányai Gábor országgyűlési képviselőtől a Leader pályázaton elnyert traktor indítókulcsát, amelyhez egy pótkocsi is tartozott. A mintegy 17 milliós jármű együttes 60%-át biztosította pályázati forrás.

Április 2-án Kiskunhalason a Sóstó Csárdában 17 térségi települést képviseltek vezetőik azon a rendezvényen, amelyet Bányai Gábor országgyűlési képviselő tartott délelőtt 11 órakor, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott Bizonyságlevelet átvegyék. Az irat arról tanúskodik, hogy a kormány az önkormányzat adósságállományát átvállalta. Érthető polgármesteri derű ült az arcokra az eseményen, hiszen olyan jelentős tehertől mentesített egyes településeket a kormányzat döntésével, amely működésüket veszélyeztette. 

Az emberi erőforrások minisztere óriási eredménynek nevezte, hogy ebben a kormányzati ciklusban Magyarország kórházi kapacitásának egyharmada megújult. Balog Zoltán kedden, a 11,5 milliárd forintból elkészült Kecskeméti Gyógyintézeti Központ átadásán elmondta, hogy az ország mintegy 90 kórházából minden másodikban az elmúlt hónapokban átvágták a szalagot, bokrétaünnepséget tartottak vagy letették az induló fejlesztések alapkövét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt Bányai Gábor vendége március 31-én este Kecelen.  A kampány finisébe fordulva a helyi és környékbeli vállalkozókkal találkozott első körben a miniszter, majd a sajtótájékoztatót követően több száz fős hallgatóság fogadta vastapssal az érkező vendéget és Bányai Gábort, akiket Haszilló Ferenc polgármester üdvözölt.  A város első embere köszönetét fejezte ki a polgári kormánynak, amiért Kecel városa minden eddiginél nagyobb fejlődésen mehetett keresztül a most lezáruló ciklusban, nem beszélve arról az egymilliárd forintos konszolidációról, mellyel Kecelt városát is tehermentesítette az állam. Amint mondta, Bányai Gábor jóvoltából pedig 45 milliárd forint érkezett Bács-Kiskun Megye fejlesztésére, építésére.  Meggyőződésének adott hangot, amikor azt mondta, hogy csak ezen az úton továbbhaladva lehet eredményes és stabil a nemzet, így Kecel városa is, így csak Bányai Gábor és a Fidesz-KDNP lehet a jó választás április 6–án.